Евкалиптови таблетки за душ и вана (домашна рецепта)

SinusShower5
Грипният сезон е момент, в който трябва да обърнете внимание на имунната си система и да вземете мерки, за да предпазите дихателните си пътища от вирусите. Ето два лесни начина за това:

Таблетки за душ:
Съставки:
1 ч.ч. царевично нишесте
2 с.л. вода
7-10 капки етерично масло от евкалипт (може да добавите и мента по желание)

Сложете нишестето и маслото от евкалипт в малка купа. Добавяйте водата бавно (наистина бавно) и бъркайте усилено. Двете супени лъжици вода няма да бъдат достатъчни, но е добро начало. Добавяйте вода, докато получите гъста паста. Сложете пастата във форма за лед и замразете във фризера за един час, или докато замръзне.

Когато сложите таблетката под горещата вода, банята Ви ще се изпълни с освежаващ аромат, лечебен за синусите и белите Ви дробове.

За вана:
1 ч.ч. соли за вана
1/2 ч.ч. сода
5 капки етерично масло от Мента
10 капки етерично масло от Евкалипт

Смесете всичко заедно в буркан. Добавете две супени лъжици от сместа във ваната си и се отпуснете; заслужавате го! 🙂

П.П.Можете да си приготвите смеси с различни цели; например, за отпускаща, анти-стрес вана добавете лавандула и иланг-иланг (той освен това е и силен афродизиак, така че потопете и половинката си във ваната 😉

П.П.П. Важно е маслата, който използвате да бъдат качествени и чисти. Нашият опит сочи, че българските етерични масла нямат необходимия за здравето на ползващите ги качествен контрол. Ние ползваме професионалните френски масла “Pranarom”, защото са с гарантирано качество и произход, и са на достъпна цена (за разлика от да речем “Tisserand”).

Поглезете се, веднъж се живее 😉

Автор: Тина

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *