Уъркшоп “Аlignment” с Тина

Понеделник 12ти Ноември 2018

| фокус пози – Адхо Мукха Шванасана (гледащо надолу куче), Бхуджангасана (кобра) и Пасчимотанасана (главо-колянната поза) |

Този уъркшоп ще бъде първият от серия подобни, чиято цел ще бъде да Ви запозае с механиката на движение, дишане и осъзнатост. Ще разглеждаме разнообразни пози, за да можете да интегрирате принципите на терапевтичното движение не само в тях, а и във всяка друга поза, в която намерите тялото си, било то на постелката или извън нея.

Уършопът ще бъде с продължителност 2ч, като първите 45мин ще имаме кратка, лека йога практика, чиято цел ще бъде да се раздвижим и загреем преди да навлезнем във фокус позите, както и преподавателката да може да се запознае със специфичните характеристики на всеки участник.

Същността на събитието е интерактивна, дискусионна и експериментална; целта ни е в края на практиката всеки участник да бъде по-свързан с тялото и сетивата си и една крачка по-близо до увереността необходима за развиването и поддържането на лична практика.

Ще разгледаме в подробност всяка една от горе-споменатите пози, покривайки теми като:

  1. Ползи
  2. Противопоказания
  3. Техника на изпълнение
  4. Подготвителни пози
  5. Контра пози
  6. Въпроси и дискусия

Водещ – ТИНА

Занимавам се с йога от 7 години, преди това бях професионален спортист. За добро или лошо, приключих спортната си кариера преждевременно и се оттеглих от сцената с много травми, някои много сериозни, други по-леки, но всички болезнено напомняха за себе си дори години след това. Това бе причината да надникна в света на йога. Той ме промени дълбоко, но важното тук е колко изцеление донесе на тялото ми.

Казват, че дявола е в детайлите. Това твърдение може да се разглежда от много гледни точки, но от физическа такава, детайлите в правилното изпълнение на позите променят ефекта им върху психо-физическата ни същност и баланс. Широко разпространено е мнението, че йога е полезна и терапевтична за тялото, но в действителност това не е даденост, която важи за всички йога практики на които бихте могли да попаднете. Терапевтичната стойност на йога зависи от начина ни на практика, а за жалост твърде рядко попадаме на практика\преподавател, който да обърнат внимание на детайлите, които имат директно влияние върху енергийното, ментално и физическо тяло.

Цена 15лв.

Практиканта НЕ е за напълно начинаещи. Предишен опит и откровен интерес към темата са задължителни.

Местата са ограничени. Необходимо е предварително записване на телефон 0884 785 988 или на имейл yogashambhala ‘@‘ gmail.com