НАЧИНАЕЩИ
5th-position1

Перфектно начало за тези от Вас, които никога преди не са практикували йога, независимо от възраст и физическо състояние. Детайлно ще Ви запознаем с основните пози в йога и ще обърнем внимание на основополагащите принципи на дишане и стойка.

СРЕДНО НАПРЕДНАЛИ

hatha_yoga

Тези класове изграждат повече сила, гъвкавост и издържливост, докато обясненията остават детайлни. Идеални за прехода от начинаещи до напреднали. Тук ще се запознаете с по-силни последователности от пози и виняси, и ще откриете нови начини да се възползвате от вътрешните си сили, чрез употребата на дъха.

ИН ЙОГА

5873acc7f182abb2a945b5eccd4874b1

Ин йога е дълбоко подхранваща даоистка практика, в която позите се задържат между 2-5 минути с фокус върху отпускането на мускулите и ставите. Ин Йога насърчава удължаването, укрепването и възстановяването на съединителната тъкан; стимулира движението на Чи енергията през меридианите; създава усещане за лекота; и подобрява подвижността на ставите. Тази практика включва навеждане напред, назад и усукване; отваряне на бедрата, коленете, глезените и подмладява целия гръбначен стълб. Практиката е по същество медитативна. Целта е не само отпускането на физическото тяло и освобождаването на стреса, но и обръщането на сетивата навътре по време на практиката, което води до състояние на спокойно блаженство. Практиката е подходяща за всяко ниво.

АероФит

dsc03014

В живота често ни се случва да се борим с гравитацията, но на Аеро практиките ще я използваме, за да навлезем по – дълбоко в движението и в себе си. АероФит е тонизираща и заздравяваща практика, съчетаваща физически упражнения, заимствани от йога, пилатес, тае бо, стречинг и каланетика, изпълнявани с лекота. С помощта на хамак от нежна еластична материя ще издължим гръбначния си стълб и ще изправим стойката си. В продължение на един час активно изчистваме лимфната система и токсините в тялото си, премахваме блокажи, подобряваме кръвообращението, повишаваме енергията, имунитета и метаболизма си. Някои от позите и упражненията ни дават възможност за повече разтягане и огъвкавяване, докато други градят силата ни. Специално внимание обръщаме на стихиите вътре в нас, а обърнатите пози вече няма да представляват трудност дори за начинаещите. Практиката е изключително полезна за болки във врата, гърба и кръста. Помага ни да се освободим от стреса и напрежението, както и да намерим вътрешен баланс, да се свържем с детето във всеки един от нас. Умът ни постепенно се успокоява, като повишава нивото ни на концентрация. По време на релаксацията в края на часа ще сме съзнателни за тялото си, като напълно ще го отпуснем в нежната прегръдка на хамака. Така ще възстановим връзката с вътрешната си същност, докато тялото отпочива ефективно.

МАСТЕР КЛАС

MeganChappell-8547

Динамичен клас, в който ще задържаме позите по-дълго време и често ще ги свързваме с виняси. Практиките за напреднали имат засилен аеробен ефект, като предоставят предисзвикателство на средно напредналите и напредналите студенти, които вече разбират основните принципи на практиката и са готови да я задълбочат. Тук ще бъдете провокирани с пози, които изискват повече сила, гъвкавост, издържливост и концентрация.

ЙОГА ПРЕЗ БРЕМЕННОСТТА

4db9fdd40f9c66c50b1dc213b6b4e75b

9-те месеца на бременността са един от най-магическите и вълнуващи периоди в живота на жената. За този така кратък миг от живота, цялата женска същност се трансформира изначално, за да поеме новите функции, които Природата ѝ е отредила – да бъде Дом на детето си за идните месеци, и най-вече – да се подготви за ролята на Майка. Чрез Йога, бъдещата майка може да изживее този трансформиращ момент осъзнато и пълноценно, преминавайки през всеки етап с разбиране и радост. Различните практики помагат както за поддържането на здраво, красиво тяло по време на бременността, така и за осъществяването на една по-дълбока, осъзната и пълноценна връзка между майката и детето. Така Майката се превръща в активен Творец на живота, зародил се в нея. Практиките са насочени и към така дългоочаквания момент на раждането – изучават се различни асани, дихателни техники, и методи на релаксация, полезни по време на активното раждане. Още за ползите от практиката

тук.

ТЕРАПЕВТИЧНА ЙОГА

event_120520772

„Терепевтична йога“ е адаптиранa йога практика за хора след травматични състояния, операции, нарушения в опорно-двигателния апарат, както и за всички, които искат да научат повече за правилното изпълнение на позите и да се предпазят от такива. Превенцията е най-доброто лечение и именно тук йога терапията може да ни даде добра основа, за това какво е тялото ни и как да си служим с него в ежедневието. Терапията е особено подходящa за Тези йога практики са подходящи за: -хора, които имат проблеми с опорно-двигателния апарат, с менструалния цикъл, дихателните органи, стомашно-чревния тракт и кръвното налягане. – хора, на които са забранени друг вид спортове; -хора с наднормено тегло. -хора със стресирано ежедневие или страдащи от безсъние.Упражненията са подходящи и за хора които се занимават с йога в домашни условия и желаят да коригират асаните с цел да достигнат до тяхната максимална полза и да осъзнаят действителния ефект от позите на физическо и психическо ниво. -Подобрява стойката -Облекчава болките в гърба -Нормализира храносмилането и кръвното налягане. -Укрепва органите и засилва имунната система. *Използват се стени, блокчета и колани.