Матча Медитация

Хармонизиране на живота по Пътят на Чая

Ритуалното приемане на растения на силата се практикува от хилядолетия във всички части на света. Едно от вълшебните цветя е Камелия Синенсис – Чаят. Той идва от Азия и столетия е служил за помощно средство при медитация в Дзен Будизма.
На тази среща ще се пренесем в медитативното пространство на една хилядолетна традиция. Приготвянето, поднасянето и изпиването на чай естествено изискват пространство и тишина, за да се усети въздействието и ефектът на чая.

Монасите в Дзен манастиите на Япония са приготвяли първо матча за Буда, след това със специфичната четчица за забърквали мача за себе си и са се отдавали на дълги медитации. Въздействието на чая прояснява съзнанието и подпомага бодростта на тялото.

В нашата сесия ще започнем с раздвижване на ставите, за да подготвим и тялото за медитация. Ще направим ставна гимнастика и след нея Никола накракто ще ни въведе в пиенето на матча.

Всеки ще пие от вълшебната напитка и ще се потопим в свещеното ни вътрешно пространство. Ще изпълним ума с покой и сърцето с любов и ще се свържем с Автентичния ни Аз. Ще станем по-осъзнати за себе си и ще хармонизираме съществото си, за да отхвърли още една пелена от съзнанието си.

В ритуалното пиене на Мача се използва една купа, от която пият всички!

Водещи:
Жоро Христов – eдин от създателите на къща за осъзнат отдих „Тринити“ в гр. Априлци. Жоро от 25 години изучава и практикува древни и съвременни начини за пречистване на тялото, ума и душата, както и лесно приложими способи за повишаване на качеството на живота ни в ежедневието. От 15 години активно пътешества и изследва места на силата по цялата планета.

Никола Кирилов – ученик в школата за чайни маистори Урасенке, изследовател на свещените растения, космополитна личност с много таланти и интереси.

Дарение за участие: 25 лв.
Местата са ограничени и ще ви бъдем благодарни да се запишете предварително.
Подробности и записване – 0877018825.