Функционална Виняса ” РАМО ДО РАМО ”

Четвъртък (28.09) 19:00 – 21:00

Раменната става е най-подвижната в нашето тяло, което я прави и най-податлива на травми. Това, че се занимаваме с йога, а не с фитнес не ни застрахова от тях. Днес йога се практикува все по-агресивно и предизвикателно и една секунда дисбаланс или липса на концентрация са достатъчни, за да ни причинят месеци болка.

Компютърната поза, която сме осиновили от работа в ежедневието си, допълнително поставя в опастност горната част на гръбначния стълб – врата и раменете. Тази част на тялото ни е хронично разместена – част от мускулите там са пренатоварени, докато други ключови мускули са почти напълно атрофирали. Ето защо фокусът ни по време на този дву-часов уъркшоп ще бъде горната част на тялото.

Ще работим върху функционалното движение на ръцете по време на виняса йога, учейки се да изпълняваме правилно базови пози и движения; ще градим сила в раменете, фундаментална за безопастното изпълнение на бленуваните стойки на ръце и предмишници и същевременно ще полагаме основите на правилната стойка, вместо компютърната такава.

Въпреки, че темата е фундаментална и изключително важна за всички, този четвъртък практиката ще бъде предизвикателна и съответно няма да бъде подходяща за напълно начинаещи.

Необходимо е предварително записване на телефон:0884 78 59 88, или на имейл: yogashambhala@gmail.com

Водещ: ТИНА
Цена: 10лв.