Йога Ваканция | o. Бали

Заминаване от София: 08 Април 2018 
Завръщане в София: 21 Април 2018
Продължителност: 14 дни/12 нощувки

Ще се потопим в една култура, която ще разшири възприятията и начина ви на мислене, ще ви обогати чрез опознаването и приемането на различността, ще ви срещне с вашата същност по един нов и вълнуващ начин. В компанията на Тина и Иво ще изживявате всеки момент спонтанно, но в състояние на осъзнатост, будни, активни, балансирани между вътрешния и външния свят, между спокойствие и движение, в състояние на динамичен мир.

Насладете се на 14 дни и 12 нощи, изпълнени със слънце, забавления, йога практики, йога нидра, медитации и автентични разговори.

Детайлна програма:

Ден Първи – 08.04. 2018

Тръгваме от София за Денпасар, като полетът е с прехвърляне и престой в Доха, столицата на Катар.

Ден Втори- 09.04.2018

В късния следобед кацаме в Денпасар и от летището се отправяме към първото си място за настаняване – луксозна частна вила в традиционен стил в известния курорт Санур.

Sanur

Санур се намира в югоизточната част на острова и е ключова локация, която осигурява лесен достъп до множество забележителности в Бали – храмове, местности, културни забележителности. Ще бъдем в непосредствена близост до плажа и търговската улица, но на тихо и спокойно място.

Вечерта ще се настаним, ще вечеряме вкусна балийска храна и ще релаксираме край басейна на вилата ни.

Ден Трети – 10.04.2018

Който иска може да се включи в йога практиката или просто да се наслади на мястото, а след закуска ще имаме свободно време из Санур – плаж, разходки, масажи. В късния следобед ще се отправим към рибните ресторанти на плажа в Джимбаран, за да си подарим една невероятна вечеря на фона на неповторимия фантастичен залез там.

Jimbaran

Ден Четвърти – 11.04.2018

След редовната сутрешна практика и закуска ще посетим Танах Лот. Храмът е построен на скала в океана и е може би най-известната забележителност на острова. Вечерта ще релаксираме в някое от крайбрежните ресторантчета в Санур.

Tanah Lot

Ден Пети – 12.04.2018

След сутрешните занимания и закуска ще се отправим към Дриймленд бийч – един от най-красивите сърфистки плажове в Бали.

Dreamland Beach

Ще посетим също така и един от емблематичните храмове – Улувату.

Uluwatu

Ден Шести – 13.04.2018

Ще се отправим към културния център Убуд, занаятчийските места Чалук, Сака, Мас, прекрасните оризови тераси в Тегалаланг, както и ферма за производство на прочутото балийско кафе –лувак.

Ubud Rice Fields

Ден Седми – 14.04.2018

Този ден ще е свободен и който иска може да се потопи в типичната атмосфера на Денпасар, столицата на Бали – на разположение винаги ще имаме собствен транспорт с шофьор. Всеки ще може да напазарува сувенири от места, непознати за туристите, при това на цени, на които ги купуват местните.

В Санур ще прекараме една седмица (6 нощувки) и в този период ще имаме възможност да посетим местни приятели, традиционни школи за духовни практики и бойни изкуства, както и среща с един от истинските потомствени лечители в Бали, който е избрал и успял да избегне популярността сред типичния за Бали духовен комерсиален туризъм. Ако се интересувате от традиционните енергийни и лечебни практики, това е рядка възможност да се докоснете до автентичен източник.

Ден Осми – 15.04.2018

След закуска напускаме Санур и се отправяме за 2 нощувки към следващата ни дестинация – луксозен хотел на брега на Чандидаса – приказно красиво място на североизточния бряг на Бали. Хотелът е ще бъде само за нас, така че ще можем да си починем и вечерта ще се насладим на вкусната балийска кухня в компанията на местни приятели.

Candidasa

Ден Девети – 16.04.2018

Това ще бъде един пълен с преживявания ден – локацията ни позволява да съчетаем посещение на едни от най-уникалните културни забележителности на острова. Ще посетим величественият храм Лампуянг и невероятният воден дворец Тирта Ганга.

Lempuyang Temple

Tirta Gangga

Ще се отбием за кафе в плантацията на един от добрите местни приятели – точно пред нас ще е гледката на величественият вулкан Агунг и може би ще сме едни от първите, които ще могат да се доближат до него след скорошното му изригване.

Agung Volcano

Ден Десети – 17.04.2018

След закуска напускаме Чандидаса и се отправяме към спокойната и невероятната красота на северната част на острова – Ловина. В уникална частна вила с басейн тип “infinity pool” с гледка към океана, с готвач и масажист на разположение ще можем напълно да се потопим в истинската луксозна и лежерна атмосфера на Бали. Релаксация, йога, масаж, забавления – това ще е основното, което ще правим тук.

Lovina

Ден Единадесети – 18.04.2018

След сутрешните занимания и закуска ще прекараме деня на красивия плаж Пемутеран и на връщане ще опитаме пресни морски деликатеси в крайбрежен ресторант.

Pantai Pemuteran

Ден Дванадесети – 19.04.2018

Ловина е мястото, на което човек може да наблюдава делфини или дори да плува с тях. Рано сутринта е времето за това и който има желание може да го направи. През деня ще посетим съшо така и емблематичния езерен храм Братан.

Lake Bratan

Ден Тринадесети – 20.04.2018

След всички преживявания, впечатления и емоции на острова този ден е за почивка в пълния смисъл на думата и всеки ще има възможност да я направи така, както я разбира.

Ден Четиринадесети – 21.04.2018

След закуска потегляме към летището в Денпасар и ако имаме време преди полета може да спрем за последно пазаруване за сувенири.

Цена: 1180 евро

Цената включва:

 • Трансфери летище – място за настаняване – летище.
 • Всички трансфери до различните дестинации по време на престоя. На разположение ще имаме два луксозни минибуса с
  климатик и усмихнати шофьори.
 • Всички йога практики, медитации, йога нидра и др.
 • Всички такси на храмове, които ще посещаваме.
 • 12 нощувки със закуска и вечеря, от които:

o 6 нощувки в луксозна вила в Санур
o 2 нощувки в луксозен хотел в Чандидаса.
o 4 нощувки в луксозна вила в Ловинa

 • Цената не включва самолетните билети. Цената на самолетен билет от София (отиване и връщане) е около 600 евро. С удоволствие ще ви помогнем за закупуването на билета.
  Капаро: 600 евро.
 • Застраховка
 • Разходи от личен характер
  *При евентуален отказ или непредвидени обстоятелства може да бъде възстановена само сумата, която не е включена в цената на самолетния билет, тъй като самолетните билети се издават поименно и не могат да бъдат прехвърляни на друго име.

Информация, записване и заплащане на 50 % от сумата на тел. 0884 78 59 88 или yogashambhala@gmail.com до 15.01.2018.
Местата са ограничени.

За водещите:

Иво Величков е психотерапевт с повече от 20- годишен опит в областта, автор на „Тайните на хипнозата“, многократно издавана у нас и в чужбина. Председател e на Българска Асоциация по Хипноза. Дългогодишните му интереси към бойните изкуства, трансовите и медитативни практики и различните системи за самоусъвършенстване го отвеждат до множество различни школи по цял свят – от далекоизточните езотерични общества, през

западните университети до поделенията на руските спецчасти. Преподава клинична хипноза на психолози, стоматолози и медици, а също така води семинари за широка публика в сферата на работата с трансовите състояния, дихателните практики, ефективната комуникация, използването на психофизическия ни потенциал, личностното развитие и други.

През последните 12 години редовно посещава Бали, като в началото основно се обучава в една от местните традиционни школи по бойни изкуства, а скоро става и водeщ инструктор в нея. В годините, през многобройните си пътувания до острова опознава все по-надълбоко местният манталитет, бит, култура, мистика и различни аспекти на живота тук. Участва многократно в различни местни инициативи – културни, социални, етнографски. През 2015 е награден от Н.П. Буниян Саптомо, посланик на Република Индонезия в България с почетен сертификат за активна дейност в подобряване на културните връзки между двете страни. Регулярно е канен за свободни лекции и семинари в различни университети на о-в Бали. Опитът, познанието и многобройните му приятелства и контакти на място са на разположение на хората, които за първи път посещават този уникален във всяко отношение остров.

ТИНА

Пътуването е религия за мен. Най-жива се чувствам, когато съм извън зоната си на комфорт. В моите очи и ум запада отдавна е загубил чара си и страстта и любопитството ми ме теглят силно на изток. Очите и сърцето се разтварят истински там, където не може да става дума за разбиране, а само за приемане.

Йога е начинът ми да комуникирам със света. За мен всяка практика е израз на моментната нужда и състояние на съзнанието и духа. Техниките, които използвам идват от всички стилове и течения в източните изкуства, включително Ки Гонг, Тай Чи и др. Харесвам и живота и йогата си без ограничения, лимити, определения и предрасъдици.

Съвети за пътуването:

Полетите от София до Денпасар са в големи еърбъс и боинг самолети, в които можете да гледате филми, да слушате музика, да четете книга или да поспите. За дългия полет дават и кит с четка за зъби и маска за очи, но ако искате можете да си вземете вашата четка за зъби в ръчния багаж. Може да си вземете свежи плодове за из път, мокри кърпички за освежаване и надуваеми възглавници за врата за максимален комфорт. Бъдете с леки, максимално удобни дрехи, връхна дреха също. Целогодишните температури в Бали са между 25 и 32 градуса. Умерено влажно е, истински празник за кожата и косата. Не забравяйте да вземете необходимите ви за плаж неща – бански, слънчеви очила, шапки и т.н. Носете си репелент, защото комарите там също обичат туристи. Ако нещо сте забравили – не се притеснявайте! На място може да си купите абсолютно всичко необходимо и то на добри цени.

Важно!

 • Вземете наистина колкото се може по-малко неща със себе си и ги носете в голям куфар. Трябва ви място за сувенирите и нещата, които ще накупите там – опитът показва, че това е неизбежно!
 • Проверете датата на изтичане на международния си паспорт – трябва да е валиден минимум месеца от момента на влизането в съответната страна!
 • Препоръчително е да си направите медицинска застраховка! Във всяко застрахователно дружество ще ви предложат варианти за периода, в който ще трае пътуването.